Luovat käsityöt -ylläripaja - Luovuuspaja Keinu

Käsityöt ovat monelle se tuttu tapa toteuttaa omaa luovuutta. Neulomalla, virkkaamalla, ompelemalla. Taikkapa vähän kovempaa materiaalia työstämällä – puutyöt, metallityöt, savityöt jne. Käsitöitä voi tehdä monella tapaa ja se ken sille tielle lähtee, huomaa pian että ideoiden kaivo on ehtymätön. Luovat käsityöt kannustavat sinua irtautumaan valmiista ohjeista keksimään omia ratkaisuja.

 

Valmis käsityö palkitsee ja usein siitä on suoranaista hyötyä käyttäjälleen. Mikä parasta, itse tekemällä saat juuri sellaisen kun haluat.

 

Käsityökursseja järjestetään ympäri Suomea ja kun selailee kurssitarjontaa voi vain nähdä kuinka paljon taitajia miellä täällä Suomessa on. Ihan käsittämätön määrä eri tekniikoita löytyy ja aina jotain uutta. On mahtavaa että Suomessa on mahdollisuus ihan jokaiselle päästä kursseille kehittämään taitojaan ja oppimaan uusia tapoja tehdä käsitöitä.

 

On paljon ihmisiä, jotka ovat tykästyneet johonkin käsityön tekemisen tekniikkaan ja syventäneet osaamistaan niin että heistä on tullut asiantuntijoita tällä alueella. He ovat parhaita opettajia ja heiltä kannattaa imeä kaikki tieto. On paljon myös heitä, jotka ajattelevat että syntymälahjana ovat saaneet peukalon keskellä kämmentä. Ajattelevat että turha edes yrittää, kun kaikki kuitenkin epäonnistuu.

 

Olen paljon miettinyt mistä tämä ajatus johtuu ja todennut että ei ole ollut tarpeeksi onnistumisen kokemuksia. On helppo ajatella vain että käsityöt eivät ole minua varten. Väistämättä katse suuntautuu peruskouluun, jossa tärkeimmät tekniikat opitaan. Ehkä kouluajoilta jääneet muistot eivät ole niitä parhaita. Kun oma motoriikka ei ole ollut kehittynyt jonkun tietyn tekniikan vaatimalle tasolle ja silti on pitänyt vain tehdä koska se on lukujärjestyksessä.

 

Tiedän paljon aikuisia ihmisiä jotka eivät ole tehneet mitään käsitöitä tai  taidepuolen juttuja kouluaikojen jälkeen. Ja ovat edelleen siinä uskossa että eivät osaa. Vaikka motoriikka ja oma oma ajattelu ovat kehittyneet, kolmiulotteisesta hahmottamiskyvystä puhumattakaan. Ihminen ei ole sama kuin vaikkapa 10 vuotta sitten. Kehitystä ja muutosta on varmasti tapahtunut joka suhteessa. Myös kädentaidoissa ja osaamisessa.

 

Olen vahvasti sitä mieltä että jokainen kyllä oppii kun löydetään oikea motivaattori. Joskus toimii se kun rima kokeilemiselle lasketaan tarpeeksi alas. Et voi tietää mitä osaat jollet kokeile. Kokeilemiseen tarvitaan innostusta ja halua löytää itsestään luovuutta. Keinoja alkuun pääsemiseen on, ja niitä haluan sinulle näissä pajoissani tarjota. Innostusta ja motivaatiota, iloa ja väriä.

 

 

Luovat käsityöt rentouttavat ja tekevät näin tilaa uusille ideoille

 

Luovat käsityöt ja luova tekeminen on alue, jonka kautta voit löytää itsestäsi sellaisia asioita joista voit hyötyä vaikkapa työssäsi. Kekseliäisyyttä, kokeilemista, idean näkyväksi tekemistä, konkreettisten muutosten vaikutusten tarkkailua, sommittelua ja asettelua, pohdintaa, etsimistä. Monenlaista sellaista mitä tarvitaan paljon kaikissa töissä.

 

Jos haluat kokeilla josko sittenkin sinusta löytyisi pieni käsityöntekijä joka löytää itsestään uusia piirteit, tilaa käsityön ylläripaketti ja lähde ihmeessä kokeilemaan matalalla kynnyksellä.  Lupaan että et tule pettymään.

 

Olen tehnyt sinulle ihanan paketin, jossa saat kaikki välineet ja materiaalit mitä tähän pajaan tarvitset. Lisäksi tietenkin ohjeet videolla. Parasta on että voit istahtaa pajaan kotisohvallasi ja antaa mennä. Voit tilata käsityön ylläripaketin itsellesi tai toiselle yllärinä täältä.

 

Unohda maailman ja elämisen murheet hetkeksi ja hyppää luovuuskeinuun. Tulet taatusti yllättymään ja yllättämään itsesi positiivisesti!

 

-Silja

 

PS. Jos haluat saada vinkkejä luovaan vaatteiden ompeluun ja kaavoittamiseen,  löydät ohjeita täältä.