Oletko sinä joskus kokenut kuinka paljon mieletöntä tekemisen meininkiä ja positiivista energiaa vapautuu itse työhön, kun omat luovat ideat pääsevät toteutukseen?

 

Jäädessäni yrittäjäksi olen kokenut tämän itse hyvin vahvasti. Tyhjä tila ilman odotuksia tai paineita. Leikitellen, kokeillen pienesti tai suuresti. Rohkeasti, ehdotuksia tehden, testaten. Keksien. Luovuutta käyttäen.
Näillä keinoilla olen itse löytänyt monta hyvää ideaa, jotka ovat vieneet eteenpäin.

 

Olen vahvasti sitä mieltä, että jos yritys tai esimerkiksi julkisen puolen työyhteisöt panostaisivat enemmän yhteiseen  luovaan suunnitteluun, luovien ideoiden etsimiseen kaikki vaiva tulee taatusti takaisin vaikkapa ilmapiirin parantumisena. Ja loppuviimein rahana.

 

Kun yritys järjestää työyhteisölle tyhjää tilaa jossa päästään luovasti ratkomaan työyhteisön ongelmia, sillä on työhön ja työyhteisöön pitkäkestoiset vaikutuksen. Kukaan ei koskaan unohda sitä että tuli näkyväksi tai kuulluksi positiivisella tavalla. Sai tuoda esiin oman ajatuksensa ja ideansa.

 

Ymmärrän hyvin, että työyhteisön sisällä on haastavaa ryhtyä kesken kaiken arkisen toiminnan uottamaan luovia ideoita. Luova idea ei synny niin että pomo sanoo ”koittakaas nyt keksiä luovia ideoita, 10 minuuttia aikaa.” Voin sanoa, että tyhjää suttaa. Aivoista pakenee se viimeinenkin ajatuksen tynkä joka joskus siellä oli. Suoraan sanottuna tämä on juuri se joka tuhoaa kaiken luovuuden. Pomo käskee olla luova.

 

Luovuus tarvitsee tyhjää tilaa. Se voi olla vaikkapa riippukeinussa makoilemista tai muuta tekemätöntä aikaa. Työyhteisössä kuitenkaan harvoin on aikaa tähän ja silloin mahtava keino on järjestää tyhjä tila tekemällä jotain sellaista joka on vähän outua, sellaista että porukka kokee tietynlaista epävarmuutta, joutuu oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Epämukavuus tai epävarma tekeminen yhdistää ja asettaa kaikki samalle viivalle. Epämukavuusalue ei kuitenkaan saa olla liian pelottavaa tai painostavaa vaan kivaa, huoletonta, keskittymistä vaativaa toimintaa jossa kenenkään ei tarvitse olla esillä.

 

Aina ei tarvita sanoja.

 

Esimerkiksi kuvataide tarjoaa luovaan ideointiin ihan huippuja välineitä. Kuvat saavat ihmiset katsomaan, ajattelemaan, puhumaan, kertomaan. Kuvat vievät ajatukset hetkeksi uudelle tasolle, ikään kuin tois hetkestä. Kuvalla on aina vahva viesti. Kun tähän yhdistetään ryhmätyömenetelmät, ovat luovan ideoinnin työpajan ainekset kasassa.

 

Luovan ideoinnin työpajassa tehdään jotain aivan erilaista. Sellaista joka yhdistää ja synnyttää uutta. Tällaisen kokemuksen jälkeen kukaan ei enää ajattele samalla tavalla omasta työ- tai muusta yhteisöstään samalla tavalla. Ja tämä antaa hyvän pohjan yhteiselle ideoinnille ja ongelmien ratkaisemiselle. Jokainen haluaa tuntea kuuluvansa ryhmään. Ja yleensä jokainen haluaa lopulta ryhmänsä parasta kun tuntee olevansa osa sitä.

 

Luovan ideoinnin työpajan tavoitteena on yhdistää porukkaa, antaa jokaiselle mahdollisuuden tulla kuulluksi ja nähdyksi tekemisen kautta. Pajassa saa myös kokeilla uutta, oppia toisilta, löytää itsestään uusia puolia. Hyvän mielen lisäksi pajasta jää konkreettinen muisto, jonka voi viedä vaikkapa kotiin keittiön seinälle muistuttamaan kuinka kiva päivä työporukalla oli. Työaamuna se vilkuttaa seinältä hyvää päivänjatkoa aina kun ovi avautuu uuteen työpäivään.

 

 

Haluatko sinä järjestää työporukalle Tyky -päivän jossa kaikki pääsevät tuomaan esille oman luovan potentiaalinsa?

Laita viestiä silja.tyrvainen@luovuuspajakeinu.fi ja kerro toiveesi.

Suunnitellaan yhdessä!

 

Haluan aidosti auttaa sinua löytämään työyhteisöstäsi luovuutta, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä.
Haluan auttaa koska tiedän, että luovuus on ihan jokaisen voimavara ja mahdollisuus!