Etsitkö ompelukursseja? Tilaa maksuton pikakurssi

Etsitkö ompelukursseja? Tilaa maksuton pikakurssi

posted in: Käsityö | 0

Haluaisitko sinä oppia ompelua, mutta et tiedä mistä aloittaa?

 

Ompelukursseja on tarjolla monissa oppilaitoksissa, mutta livekursseille voi olla vaikea päästä. Siksi on hyvä tutkia myös mitä ompelukursseja verkosta löytyy! Osa kursseista on suunnattu pidemmälle edenneille ja osa taas niille jotka jo vähän osaavat. Aloittelijoille kursseja on tarjolla vähän ja silloin kun tietoa tarvitsee, voi löytyä etsimään sitä pala palalta ympäri nettiä. Eikä aina edes tiedä millä hakusanalla tietoa etsisi.

 

Siksi tein sinulle tämän ompelun pikakurssin aloittelijoille. Jotta saisit kaikki tärkeimmät tiedot yhdessä pläjäyksessä.

Ompelun pikakurssi aloittelijoille on tarkoitettu juuri sinulle jolle kaikki –  ompelukoneet, kankaat, kaavat, välineet on pelkkää hepreaa ja tuntuvat jotenkin kaukaisilta asioilta. Ehkä ajoit ompelun ajokortin peruskoulussa, ja jotain ommellutkin mutta mitään et muista. Pikakurssilla saat oleellisimman tiedon kompaktissa paketissa. Tilaa ompelun pikakurssi tästä sähköpostiisi.

 

Ompelun aloittamiseen voi ola kynnys korkealla

 

Aloittelijalle minkä tahansa uuden asian oppiminen voi olla aluksi vaivalloista. Mutta kun halua oppia riittää, on myös motivaatiota keskittyä uuden asian äärelle vaikka se veisikin aikaa. Keskittyminen on ihana flow -tila, jossa aika katoaa.

 

Mikä sen mahtavampaa kun oppia, keksiä ja tehdä aivan uudenlaisia havaintoja! Ompelussa tämä on loppumaton sarka, löydät aina jotain uutta ja se on huikeeta että näet pian oppimasi tuloksen tekemisen kautta.

 

Aloittelijalle tulee monta uutta asiaa eteen ja tuntuu monesti vaivalloiselta alkaa Googlaamaan tai kyselemään ryhmissä asioita ja monesti homma jää siihen. Kirjastoissa on kattavasti esillä myös ompeluun liittyvää kirjallisuutta, ja sieltä moni löytää ihan mahtavia oppaita.

 

Kaikille lukemalla oppiminen ei kuitenkaan ole niin sujuvaa ja silloin auttaa kun joku kertoo asiat kuinka ne on. Kuulemalla oppiminen on toisille parempi tapa oppia kuin lukemalla oppiminen. Ja toiset tykkäävät myös oppia videolta.

 

Aloittelijan kannattaa muistaa että ihan jokainen taitavakin ompelija on ollut joskus samalla viivalla. Tutkimassa mittanauhaa, kaava-arkkia, ompelukoneen tikin pituuden säätöä tai tikkimalikoimaa. Miettinyt missä on pakki tai miten vaihdetaan neula koneeseen.

 

Ompelussakin nämä asiat kyllä tulevat tutuksi kun harrastukseen syventyy, ihan niin kuin kaikissa muissakin harrastuksissa. Riittää että on hieman aikaa ja motivaatiota oppimiseen!

 

Ompelukursseja on monenlaisia ja niillä on hyvä tutustua ompeluun. Itsenäisestikin voit hyvin perehtyä asioihin varsinkin kun nykypäivänä on niin paljon tietoa helposti saatavilla. Mutta kirjatietouden lisäksi on hyvä kun joku näyttää ja kertoo kuinka asiat kannattaa tehdä. Katsos, siinä tulee kerrottua samalla sellaista mitä toinen on oppinut sen oman kokemuksen kautta.

 

On paljon sellaista hiljaista tietoa mitä ei voi oppia mistään kirjasta. Hiljainen tieto kertynyt tekemisen kautta. Tekemisen, joka on vaatinut satoja, ehkä tuhansia tunteja. Ja sitä kautta opettanut tekijäänsä.

 

Sanoisin siis, että voit toki opetella itseksesi,mutta ompelukurssi antaa sinulle nopeamman tien aloittamiseen kun sinun ei tarvitse kaivaa tietoa.

 

 

Onko sinulla halua oppia ompelua?

Katseletko ehkä toisten kuvia Instagramissa kateudesta vihreänä ja salaa toivot että osaisinpa minäkin?

 

Kuule, sinä osaat. Osaat aivan satavarmasti!

Tiedän, että nuo epäilevät ajatukset johtuvat usein siitä että peruskoulussa on harjoittelu jäänyt kesken. Tunteja on ollut liian vähän ja ehkä et ollut juuri siinä vaiheessa kiinnostunut koko asiasta kun ompelukoneet lyötiin nenän eteen.

Ehkä ryhmässä oli liian paljon porukkaa eikä ope ehtinyt neuvomaan. Liian kova meteli, että olisi pystynyt edes ajattelemaan. Ei jaksanut.

 

Tiedätkö, voit vielä aloittaa oppimisen! Ja nyt voikin olla juuri se paras hetki aloittaa. Nimittäin asioilla on aikansa. Ehkä nyt on sinun aikasi ruveta oppimaan ompelemista!

 

Tein tämän ompelukurssin juuri sinulle koska haluan auttaa sinua kynnyksen yli. Ompelukursseja on tilattavissa sähköpostiisi ja tässä saat tietopläjäyksen joka tyrkkää sinut vähän lähemmäksi ompelun maailmaa. Kuule ompeluharrastuksen kutsu ja tilaa maksuton pikakurssi aloittelijoille tästä.

 

 

Ihania ompeluhetkiä sinulle! 😍

 

toivottaa

Silja Kaavakoulusta

 

PS. Muistathan, että sinun ei tarvitse haukata kerralla liian suurta palaa kakkua!  Voit aloittaa tosi pienestä ja haastaa pikkuhiljaa itseäsi.

 

Ompelukursseja Kaavakoulussa